Kindercoaching

Steeds vaker lopen kinderen vast op school. 'Waarom lukt het mij niet en een ander wel?' hoor ik geregeld kinderen zeggen. Soms lukt het (vlot/ begrijpend) lezen, spellen,  automatiseren van de rekensommen en de tafels niet. Dit doet de eigenwaarde geen goed. Het kip en het ei verhaal start.

Groei

Het kan ook zijn dat jouw kind sociaal emotioneel niet lekker in zijn of haar vel zit. Jouw kind voelt zich buiten gesloten, wordt gepest, ervaart faalangst, heeft moeite met vrienden maken/ houden, heeft angsten of zit gewoon even niet lekker in zijn vel. Dit raakt jouw kind, maar raakt ook jou als ouder. Dit raakt het hele gezin. Ontwikkelen gaat niet altijd vanzelf. Het leven is niet altijd makkelijk en eerlijk. Soms blokkeren obstakels de weg. Juist dan is het van groot belang om te leren groeien van deze obstakels. 

Kindercoachhuis

Created with Sketch.

In mijn Kindercoachhuis help ik jouw kind (weer) leren en leven vanuit zijn of haar kracht. Het vergroten van eigenwaarde, eigenaarschap en verantwoordelijkheid zijn mijn speerpunten. Jij als ouder bent vanuit deze visie altijd aanwezig tijdens alle coachingssessies. Als ouder zie je zo gelijk wat er gebeurt, hoe je kind reageert, hoe ik werk en hoe jij als ouder met jouw kind hiermee thuis verder kan/ moet gaan.

Intakegesprek & vervolg

Created with Sketch.

In een intakegesprek bekijken wij samen de mogelijkheden. In vijf tot ongeveer acht sessies begeleid ik jouw kind bij het (weer) leren leren en leven vanuit zijn ware potentie. Jouw kind groeit in eigenaarschap. Thuis oefenen jullie elke dag tussentijds verder. De nadruk ligt op helpen en begeleiden; jouw kind leert het weer zélf te doen. Jouw kind kan na de eerste coachingssessie zelf gelijk starten met het (weer) zijn wie hij of zij behoort te zijn. Jouw kind leert weer op zichzelf te vertrouwen. "Nooit geweten dat ik dit zo snel en zelf zou kunnen!" is een veel gehoorde reactie. Dat alleen al geeft de burger weer heel veel moed om de wereld lerend in te gaan!

Voor wie & methode

Created with Sketch.

Ik begeleid basisschool kinderen en tieners op het voorgezet onderwijs met onder andere;

  • taal-, en/ of rekenhulpvragen
  • hulp bij (vermoeden van ) dyslexie en dyscalculie
  • hulpvragen met betrekking tot leren leren, leren plannen e.d
  • hooggevoeligheid
  • met scheiding en rouw
  • en sociaal emotionele hulpvragen    


Hiervoor gebruik ik diverse disciplines en methodieken onder andere; het systemisch denken, leren leren, tekeningen analyseren, teken je gesprek, de kernvisie methodiek, de kragt-methodiek, VoorSpel en speciale leesbegeleiding. Ik ben een gecertificeerd 'Kinderen beter begrijpen'-, Groepsgeluk- en kernvisiecoach.

Heb jij het gevoel dat jij en/of je kind hierbij extra hulp kan gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

De kosten zijn €85,00 per uur. Hier zit een kort verslag met de thuis te oefenen vaardigheden bij inbegrepen. 

'Niet alles is wat het lijkt' 

Samen met mijn jeugdvriendin 'Hedey Borgsteijn' hebben wij voor mensen die het soms moeilijk vinden om het diepe in te springen, bang zijn om te groeien of liever blijven wie zij zijn het boek 'Niet alles is wat het lijkt' geschreven. Wij willen jou helpen te groeien ondanks én zelfs dankzij de obstakels in je leven. Onze quotes op @pukenbeukie ondersteunen ons gedachtegoed. 

Beukie wil graag een beukennootje blijven. Vooral géén beukenboom worden. Puk daarentegen die eet hem liever op. Maar de wijze oude oma heeft andere plannen. Namelijk het diepe in... 'Shit happens' en dan...            


Nieuwsgierig?

Je kan het boek met een setje ansichtkaarten bestellen, via onderstaande knop kan je een mailtje sturen met je wensen.