Opvoed-/ Kindercoaching

Steeds vaker lopen kinderen vast. Lopen ouders vast in de opvoeding van hun kind. Waarom loopt het niet soepel? Lijkt alles thuis en/ of op school een strijd te zijn? Of blijkt jouw kind juist op school voorbeeldig te zijn en thuis loopt het de spuigaten uit? 

Spiegelen

Het kan zijn dat jouw kind sociaal emotioneel niet lekker in zijn of haar vel zit. Jouw kind voelt zich buiten gesloten, heeft onrust in zijn hoofd en lijf, wordt gepest, ervaart faalangst, heeft moeite met vrienden maken/ houden, heeft angsten of zit gewoon even niet lekker in zijn vel. Dit raakt jouw kind, maar raakt ook jou als ouder. Dit raakt het hele gezin. Ontwikkelen gaat niet altijd vanzelf. Het leven is niet altijd makkelijk en eerlijk. Soms blokkeren obstakels de weg. Juist dan is het van groot belang om te leren groeien van deze obstakels.

Vele opvoed- gedragshulpvragen kunnen opgelost worden als ouders durven kijken naar hun eigen verhaal. Vaak spiegelen kinderen namelijk hetgeen een ouder anders mag gaan doen of zien. 
Zo ook blijkt dat als wij als ouders ons anders gaan gedragen onze kinderen vanzelf mee bewegen. 

Als je als ouder je stenen opruimt, hoeft je kind er niet over te struiken. Hoe mooi is dat?

Werkwijze 

Created with Sketch.

In mijn praktijk help ik jou als ouder(s) en je kind (weer) leren, leven en opvoeden vanuit jou én jouw kind zijn/ haar kracht. Het vergroten van inzicht, kennis, eigenwaarde, eigenaarschap en verantwoordelijkheid zijn mijn speerpunten. Dit is in gesprekken met jou als ouder(s) en in de gesprekken met jouw kind. Jij als ouder bent vanuit deze visie altijd aanwezig tijdens alle coachingssessie met je kind. Als ouder zie je zo gelijk wat er gebeurt, hoe je kind reageert, hoe ik werk en hoe jij als ouder met jouw kind hiermee thuis verder kan/ moet gaan.

Intakegesprek & vervolg

Created with Sketch.

In een intakegesprek bekijken wij samen de mogelijkheden. In de nodige sessies begeleid ik jou en jouw kind bij het (weer) leven vanuit jullie ware potentie. Jullie groeien in eigenaarschap. Thuis oefenen jullie elke dag tussentijds verder.  Jullie kunnen na de eerste coachingssessie gelijk starten met het (weer) leven vanuit jullie potentie.  Tips, tools en inzichten zijn gelijk toepasbaar. Jullie leren weer op jezelf te vertrouwen. "Nooit geweten dat ik dit zo snel en zelf zou kunnen!" is een veel gehoorde reactie. Dat alleen al geeft de burger weer heel veel moed om de wereld samen in te gaan!

Voor wie & methodes

Created with Sketch.

Ik begeleid ouders en kinderen met onder andere;

  • opvoedhulpvragen,
  • hooggevoeligheid,
  • omgaan met emoties,
  • scheiding en rouw,
  • sociaal emotionele hulpvragen,
  • en taal- en rekenhulpvragen

 
Hiervoor gebruik ik diverse disciplines en methodieken onder andere; het systemisch denken, geboorte in beeld, leren leren, tekeningen analyseren, teken je gesprek, de kernvisie methodiek, de kragt-methodiek, VoorSpel en speciale leesbegeleiding. Ik ben een gecertificeerd Systemisch coach, 'Kinderen beter begrijpen'-, Groepsgeluk- en kernvisiecoach.

Contact


Heb jij het gevoel dat jij en/of je kind hierbij extra hulp kan gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Het starttarief is €85,00, verdere kosten zijn €85,00 per uur. Hier zit de voorbereiding en een kort verslag met de thuis te oefenen vaardigheden bij inbegrepen. 

'Niet alles is wat het lijkt' 

Samen met mijn jeugdvriendin 'Hedey Borgsteijn' hebben wij voor mensen die het soms moeilijk vinden om het diepe in te springen, bang zijn om te groeien of liever blijven wie zij zijn het boek 'Niet alles is wat het lijkt' geschreven. Wij willen jou helpen te groeien ondanks én zelfs dankzij de obstakels in je leven. Onze quotes op @pukenbeukie ondersteunen ons gedachtegoed. 

Beukie wil graag een beukennootje blijven. Vooral géén beukenboom worden. Puk daarentegen die eet hem liever op. Maar de wijze oude oma heeft andere plannen. Namelijk het diepe in... 'Shit happens' en dan...            


Nieuwsgierig?

Je kan het boek met een setje ansichtkaarten bestellen, via onderstaande knop kan je een mailtje sturen met je wensen.