Irene Westeneng

Allereerst ben ik echtgenoot en moeder van drie prachtige kinderen. Daarnaast ben ik vele jaren in het onderwijs werkzaam geweest i als leerkracht, intern begeleider, coach, bouwcoordinator en waarnemend directeur. Vele jaren heb ik dit gedaan naast mijn eigen praktijk als school-,volwassen- en kindercoach. Sinds maart 2023 ben ik mij geheel gaan richten op mijn praktijk.


Mijn motivatie

Steeds vaker zie ik mensen vastlopen. Thuis, in het opvoeden en/ of in het onderwijssysteem. Ik zie volwassenen worstelen met het verleden en het heden. Ik zie ouders worstelen met het opvoeden van hun kinderen. Ik zie kinderen worstelen met het onderwijs(-systeem). Vanuit diverse opleidingen en trainingen help en ondersteun ik als coach scholen, volwassen, ouder(s) en/of kinderen om weer met zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en eigenaarschap op eigen benen te staan. Mijn systemische kijk zorgt dat dat wat onderligt bovenkomt. Dat wat aangekeken moet worden, zichtbaar wordt. Het hele systeem komt weer in balans. 

Mijn coaching en trainingen worden ook in het Engels gegeven. 

Mijn verlangen...

Mijn verlangen is scholen, volwassenen, ouders en/ of hun kinderen helpen te groeien ondanks en dankzij de obstakels in het leven.  Zodat zij inzichten krijgen in patronen en (weer) eigenaarschap nemen over hun eigen leven. Het systemisch werken, de transactionele analyse, geboorte in beeld, opstellingen , ademhalingswerk, andere methodieken en mijn vele jaren ervaring maken vaste patronen zichtbaar en  zorgen dat jouw volgende stap leidt naar groei! Ik loop graag even met je mee, zodat je daarna weer sterker je eigen weg kan gaan. Krachtiger, lichter en vrijer, wie wil dat nu niet?


Mijn coaching

Waarom zou je met mij in zee gaan? Anderen typeren mijn coaching als; direct, krachtig, eerlijk en oprecht. Ik houd van korte en krachtige trajecten. Als coach laat ik jou aan het werk gaan, zodat jij in zo'n kort mogelijke tijd weer alleen verder kan. Interesse? Ik hoor graag hoe ik je kan helpen. 

Ik ben gecertificeerd systemisch coach met diverse aanvullingen. (o.a. NLP, transactionele analyse, brain balance, crucial conversations, verbindend communiceren, The work, enneagram, positieve cognitieve gedragstherapie) 
Ik ben gecertificeerd systemisch en familieopsteller.
Ik ben gecertificeerd schoolcoach. (o.a. beeldcoach, interne coach, vertrouwenspersoon)
Ik ben gecertificeerd kind, gezin en rouw coach. (o.a. rouw m.b.t. verlies, scheiding, overlijden)
Ik ben gecertificeerd Groepsgeluk coach. ( o.a. rouw, culturele diversiteit, pesten)
Ik ben gecertificeerd kernvisie coach.
Ik ben gecertificeerd kinderen beter begrijpen coach. ( o.a. geboorte in beeld, tekeningen lezen)
Ik ben gecertificeerd Kragt coach.
Ik heb de basiscursus Trauma sensitief omgang van de Trauma Care Company. 

Mijn kennis en kunde ligt onder andere op de volgende gebieden: 

-persoonlijke hulpvragen m.b.t. je eigen opvoeding en (wel)zijn.
-opvoedhulpvragen.
-spiegeling van jouw hulpvragen door/ bij je kinderen 
-(trauma) sensitief opvoeden en lesgeven. 
-systemische inzichten en opstellingen.
-inzicht en begrip in emoties en (co-)regulatie. 
-rouw en verlies.
-kindercoaching (sociaal emotioneel en cognitief i.s.m. ouder(s)).
-schooltrajecten (directie, team, groepen en individueel).
-het geven van visietrajecten, na-,  bijscholing en verdiepingsdagen in Company.

Mag ik even met je/ jullie mee lopen? 

'Niet alles is wat het lijkt' 

Samen met mijn jeugdvriendin 'Hedey Borgsteijn' hebben wij voor alle kinderen en volwassenen die het soms moeilijk vinden om het diepe in te springen, bang zijn om te groeien of liever blijven wie zij zijn het (voor)leesboek 'Niet alles is wat het lijkt' geschreven. Wij willen jou of je kind, op een luchtige manier, helpen te groeien ondanks en dankzij de obstakels van het leven. Beukie wil graag een beukennootje blijven. Puk eet hem liever op. Maar de wijze oma heeft andere plannen. Namelijk het diepe in... 
               
Wil jij meer weten? Je kan het prentenboek met een setje ansichtkaarten bestellen via het contactformulier. 


Mijn aanbod

Hoe kan en mag ik jou helpen?

Trainingen, trajecten & tarieven

Created with Sketch.

Interesse in één van mijn trainingen? Bekijk dan mijn meest actuele aanbod van trainingen en trajecten.  Houd daarnaast de socials in de gaten, trainingen zijn beperkt beschikbaar en snel vol!
Wil je je aanmelden, dat kan!

Schooltrajecten

Created with Sketch.

Mijn schooltrajecten-/ en studiedagen zijn open en direct, verhelderend en to the point. Mijn prikkelende visietrajecten zorgen dat jullie precies weten wie jullie zijn en willen worden. Het systemisch kijken en voelen maakt jouw school dé school waar jullie en kinderen het verschil maken. 
Leer zo kijken dat jij direct ziet wat er daadwerkelijk speelt in plaats van brandjes te blussen. Leer kijken vanuit de sensitieve en de systemische bril, naar jezelf en naar de ander! Dat maakt hét verschil!

Wil jij vrijblijvend kennis maken. Ik help je graag.

Systemisch coaching

Created with Sketch.

Voor volwassenen.
Zit je niet lekker in je vel? Weet je niet welke weg je op moet gaan?  Heb je hulp nodig bij verdriet uit het verleden of heden, bij rouw of scheiding? Lijkt het verleden in het heden een te grote rol te spelen? Loop j tijdens het opvoeden steeds tegen dezelfde obstakels aan? Ik help je graag je eigen stenen op te ruimen voordat iemand anders er over struikelt

Kindercoaching

Created with Sketch.

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Heeft hij moeite met het schoolsysteem? Heb jij moeite met het helpen van jou kind bij zijn of haar hulpvragen? Ik help je graag.

Nooit geweten dat één familiezin zoveel jaren mee kan gaan, terwijl hij niemand meer diende. Wat een bevrijding! Het heeft mijn leven een hele andere wending gegeven. Wat een inzicht en wat een verheldering om te zien dat ik deze bagage af mag leggen.

Dit is zo'n training die ik iedereen zou gunnen! Het is mooi, dankbaar, confronterend, waardevol en zo intens om je verleden en patronen in twee dagen veel beter te kunnen doorgronden. Er vallen stukjes op zijn plek. Irene is een lieve, warme en zeer kundige vrouw. Zij zorgt voor een veilige en liefdevolle omgeving, waardoor je ook uit je comfort-zone durft te stappen. Een cadeau aan mijzelf!

Hoe het kan ik, ik weet het niet. Maar thuis was het gelijk anders na één sessie. Die opstelling maakte zoveel zichtbaar. Mijn angst was haar angst geworden. Het was thuis net alsof mijn dochter wist wat ik besproken had, ook al was zij er niet bij.  Ik voelde mij vrij, ik voelde zo veel liefde voor haar. 

Wat mooi om als MT dit samen te doen. Goede activerende werkvormen, leerzaam en reflectief. Je leert elkaar goed kennen. Ik heb zoveel mer kennis over het systemisch kijken gekregen. Het geeft mij een veel bredere kijk op situaties.