Systemisch coachen 

Soms loop je met een grote of kleine hulpvraag rond, waar je zelf niet uit komt. Soms lijkt het te stormen of lijkt er een dikke mist over je leven heen te trekken.  Dit kan te maken hebben met het opvoeding van jouw kind(-eren), jouw huwelijk, jouw familie, jouw werk, jouw vriendschappen of een andere levensvraag. Faalangst, gepest worden, moeite met loslaten, onzekerheden, extreme verantwoordelijkheidsgevoel; van jezelf of jouw kind kunnen zorgen dat het leven niet loopt zoals je dat zou willen. Vaak lijkt het een steeds terugkerend probleem te zijn, waar geen verandering in lijkt te komen. Jij ervaart belemmeringen. Je wilt zo graag dat het anders gaat, maar hoe? 

Wij groeien op in een wereld waarin niet alles ideaal is. Soms zelfs verre van dat. Wij leren van jongs af aan te 'over'leven in bepaalde situaties. Dit kan zorgen voor gedragspatronen. Bewust of onbewust neem jij overtuigingen, gedragingen en patronen mee naar jouw volwassenheid. Deze hebben altijd hun oorsprong in de systemen waarin jij bent opgegroeid. Hoe je het ook wendt of keert jij bent beïnvloed door wat jouw ouders, hun ouders en de ouders daarvoor mee hebben gemaakt en hebben doorgegeven. Dit geef jij bewust en onbewust door in jouw leven en/ of aan jouw kinderen thuis.

Soms beïnvloeden bepaalde overtuigingen of patronen jou of anderen op een manier die jij niet (meer) wit. Bepaalde patronen belemmeren jou om in balans te leven. Als je wilt leren om te gaan met je gedrag en bepaalde patronen, kortom meer regie wilt krijgen over jouw leven, kan het raadzaam zijn om te achterhalen waar het gedrag of de patronen vandaan komen. Het systemisch coachen geeft inzicht én antwoorden op vragen van toen én van nu. 

Met familieopstellingen, het genogram en de transactionele analyse worden onbewuste patronen weer zichtbaar. Er komt inzicht in het verleden, wat heelheid geeft in het heden. Het systemisch coachen legt snel, simpel, en krachtig bloot wat er daadwerkelijk speelt. Het geeft de dynamiek weer. Zo ook geeft het inzicht hoe het anders kan. Het systemisch coachen gaat uit van de drie pijlers; iedereen hoort erbij, er moet balans zijn tussen geven en nemen en iedereen heeft zijn eigen plek met eigen rechten en plichten. 

Met behulp van houten poppetjes, symbolen en tekenen help ik jou jouw vraag en jouw patronen zichtbaar te krijgen. Ik help je inzicht te geven waarom je tegen bepaalde zaken aanloopt in de opvoeding van jouw kind-(eren), jouw huwelijk, jouw vriendschappen en/ of je werk. Elke keer weer geeft het in één of enkele sessies inzicht en zicht op de dieperliggende oorzaken. De balans wordt hersteld.


Heb je hulp nodig bij verdriet uit het verleden of heden, bij rouw of scheiding, bij elk ander soort verlies of onzekerheid? Ervaar jij balast? Lijkt het verleden in het heden een te grote rol te spelen? Heb je steeds terugkerende situaties bij in je relatie(s), werk en/ of bij vrienden? Heb je een opvoedkundige vraag? Ik help je graag.Sessies kosten €85,00 per uur.

Aan coaching kunnen geen rechten worden verleend, het is aan jou wat je ermee doet. Groei ondanks en dankzij de stormen in je leven. Je bent het waard!

'Niet alles is wat het lijkt' 

Samen met mijn jeugdvriendin 'Hedey Borgsteijn' hebben wij voor mensen die het soms moeilijk vinden om het diepe in te springen, bang zijn om te groeien of liever blijven wie zij zijn het boek 'Niet alles is wat het lijkt' geschreven. Wij willen jou helpen te groeien ondanks én zelfs dankzij de obstakels in je leven. Onze quotes op @pukenbeukie ondersteunen onze gedachtegoed. 

Beukie wil graag een beukennootje blijven. Hij wil vooral géén beukenboom worden! En die gekke eekhoorn Puk eet hem liever op. Maar ja, de wijze oude oma heeft andere plannen. Namelijk het diepe in... 'Shit happens' en dan...            
Wil jij meer weten? Je kan het boek met een setje ansichtkaarten bestellen via het contactformulier.